2011-03-29

Tisdag: laxkotlett med knaperstekt persilja, sötsur lök och spenat

Jag köper fryst bladspenat som jag tillagar med lite vatten i en kastrull.

Laxkotlett med knaperstekt persilja, sötsur lök och spenat, 4 personer:
4 laxkotletter
olivolja
smör
persilja
salt och peppar
2 nävar bladpersilja

1. Hetta upp hälften smör, hälften olja och stek laxkotletterna. Stek sedan persiljan knaprig.

Sötsur lök:
3-4 röda eller gula lökar
2 msk olivolja
1/2 dl farinsocker
2,5 msk vinäger
1/2 dl vatten
lite rivet apelsinskal
(1 näve russin)

1. Skiva löken och fräs den lätt i olivoljan.
2. Tillsätt övriga ingredienser och låt löken koka lätt under lock i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar