2011-02-23

Onsdag: pannbiff med ugnsbakade rotgrönsaker

Pannbiff, 4 personer:
400 gram köttfärs
1 ägg
4 msk vatten
2 msk ströbröd
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

1. Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt ägg, vatten ströbröd, salt och peppar. Arbeta ihop till en smet och forma 8 pannbiffar.
2. Stek pannbiffarna i hälften smör hälften rapsolja.

Sås:
1 gul lök
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
1/2 msk soja
2 dl rött vin
1 dl vatten
1 tsk honung

1. Börja med att skiva löken och fräsa den. Tillsätt tomatpuréen och fräs ytterligare kort.
2. Tillsätt soja, vin och honung. Låt koka ihop i ca 10 minuter.
3. Red såsen med 1 tsk potatismjöl utrört i 1 msk vatten och sjud i ytterligare kort till såsen får en bra konsistens.
4. Avsluta med att tillsätta skyn från pannbiffarna.


Rotgrönsaker i ugn:
6 potatisar
2 morötter
2 palsternackor

1. Skala och skölj rotgrönsakerna. SKär dem i större munsbitar och lägg dem i en ugnfast form. Ringla över lite olivolja. Tillsätt salt och rosmarin och tillaga grönsakerna i 175 grader varm ugn i ca 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar