2011-02-14

Måndag: risotto med Karl-Johansvamp, sallad

Svampen måste ligga i blöt i ett par timmar eller mer innan den kan användas.
Risotto med Karl-Johansvamp:
3-4 dl risottoris,
50 gram torkade Karl-Johansvampar
2 chalottenlökar
2 msk olivolja
lite smör
1/2 glas vitt vin
1 liter buljong
färsk persilja
parmesanost
lite smör

1. Börja med att hälla av svampen.
2. Finhacka löken och fräs den kort innan du tillsätter svampen och fräser ytterligare.
3. Tillsätt riset och fräs lite till, inget ska ta färg.
4. Tillsätt vin och sedan lite av buljongen under konstant omrörning. Tillsätt mer buljong vartefter den kokar in.
5. Avsluta med att tillsätt lite persilja och smör. Servera varje portion toppad med parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar