2010-12-16

Torsdag: gulaschsoppa

Torsdag=soppa!

Gulaschsoppa, ingredienser 4 personer:
400 gram nötkött utan ben, t ex högrev eller grytbitar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 röd paprika
2 tsk paprikapulver
1 msk smör
1 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
4 potatisar
1 tsk kummin
1 tsk oregano
12 dl vatten
salt
peppar
cayennepeppar

1. Skär köttet i mindre bitar och bryn det i smöret och oljan. Använd en stor kastrull.
2. Skiva löken och skala vitlöken, skär paprikan i munsbitar. TIllsätt dem och fräs ytterligare några minuter.
3. Tillsätt paprikapulver, kummin, oregano, salt, peppar, cayennepeppar och tomatpuré. Rör runt. Sikta mjölet över blandningen och rör runt.
4. Tillsätt vattnet (eller buljongen om du har den kvar!). Låt koka under lock i 50 minuter.
5. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. TIllsätt den när det återstår ca 10 minuter av koktiden.
6. Servera soppan med lite gräddfil och ett gott vitt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar