2010-12-23

Torsdag: grön ärtsoppa

Idag är det da'n före doppareda'n. Då kokar jag skinka, steker revbensspjäll och lagar toskansk kycklingleverröra (se 2009's sista recept). Allt ska provsmakas, skinkan är aldrig så god som kvällen före julafton. Det blir därför en lätt middag som "matchar" de rätter som ska provsmakas.
God Jul och Gott Nytt År!
Vi ses 2011!

Grön ärtsoppa, ingredienser 4 personer:
1 kg djupfrysta ärtor
1 gul lök
1 morot
2 potatisar
ca 1,5 liter vatten
(1 hönsbuljongtärning)
1/2-1 dl portvin
salt
peppar

1. Skala och dela löken, moroten och potatisarna i mindre bitar. Lägg dem och ärtorna i en kastrull och häll på vattnet. Tillsätt eventuellt en buljongtärning.
2. Koka grönsakerna i ca 15 minuter eller tills potatisen och moroten är mjuka. Använd en stavmixer för att mixa soppan slät.
3. Tillsätt salt, peppar och portvin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar