2010-05-17

Onsdag: ost- och purjolökspaj, tomatsallad

Till pajen serverar jag en tomatsallad med persilja och rödlök.

Ost- och purjolökspaj, 4 personer:
Pajdeg:
100 gram smör
3 dl vetemjöl
2 1/2 msk kallt vatten

1. Låt smöret mjukna. Tillsätt mjöl och börja arbeta till en deg. Tillsätt vattnet när smöret och mjölet börjat blandas.
2. Ställ degen i kylskåpet i ca 45 minuter.

Fyllning:
1-2 purjolökar beroende på storlek
2 msk olivolja
2 st ägg
2 dl kaffegrädde
100 gram riven ost, t ex cheddar
lite paprikapulver
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Finhacka purjolöken och fräs den i olivolja. Tillsätt paprikapulvret.
3. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och tillsätt purjolöken.
4. Ta fram pajdegen och klä en pajform. Nagga degen lite botten. Grädda pajdegen i 10 min.
5. Tillsätt fyllningen och tillaga pajen i ugnen i ytterligare ca 25 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar