Tänk på att riktigt njuta av den fina rena smaken av köttbuljongen i kvällens soppa. Jag säger det eftersom jag häromdagen fick en färdig soppa till lunch full av onödiga tillsatser. Skillnaden är verkligen påtaglig.
Köttsoppa, 4 personer:
500 gram högrev
14 dl vatten
1 tsk salt
5 svartpepparkorn
(1 litet lagerblad)
1 näve färsk timjan
2 morötter
1 gul lök
1 stjälk selleri
1 palsternacka
4 potatisar
1 näve färsk persilja

1. Lägg köttet i en kastrull och tillsätt vattnet, salt, peppar, lagerblad, timjan, lök och en morot. Koka upp och skumma av. Låt köttet koka i ca 45 minuter.
2. Ta upp köttet och sila buljongen (häll inte bort den!). Skär köttet i munsbitar.
3. Skala potatisen, den andra moroten och palsternackan och skär dem och sellerin i munsbitar.
4. Koka upp buljongen igen och tillsätt grönsakerna och köttet och koka i ca 10 minuter eller tills potatisen mjuknat.
Panna cotta, 4 personer:
3 dl visprädde
1/2 vaniljstång
3 msk socker
2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver
frysta hallon, socker och citron till sås
1. Lägg gelatinbladen i blöt eller ta 3 msk av grädden och strö över gelatinpulvret och låt det svälla.
2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
3. Tillsätt vispgrädde och socker. Koka upp och låt sjuda i 1 1/2 minut.
4. Ta av kastrullen från plattan och ta bort vaniljstången. Lägg i gelatinbladen eller tillsätt grädden med gelatinpulvret. Rör om så att gelatinen löser sig.
5. Häll upp grädden i små glas och ställ dem i kylskåpet i 1,5-2 timmar så att de stelnar.
6. Mixa hallon, lite socker och citron till en sås.
7. Servera efterrätten toppad med hallonsås.
Har nu lagat din mat i två veckor, det känns superbra. Toppen med inköpslistan så man kan planera sin vecka. Har spárat mycket tid för mig och min familj.
SvaraRaderaSofie