Jag serverar bröd, tapenade och sallad till kycklingen. Till salladen använder jag olika sallatsblad, tomater, gurka, selleri, vita bönor och röd paprika.
I morgon är det Kristi Himmelsfärd. Vi ses på tisdag.
Grillad kycklingklubbor, sallad, 4 personer:
4 kycklingklubbor, minst
salt
peppar
rosmarin eller annan önskvärd krydda
1. Förbered kolen på ena sidan av grillen och vänta på fin glöd.
2. Grilla kycklingklubborna under lock i ca 40 minuter.
3. Förbered salladen.
Tapenade:
200 g svarta urkärnade oliver
3 msk olivolja
2 sardellfiléer
några droppar pressad citron
salt
peppar
Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer. Servera på en skiva bröd.
2011-06-01
2011-05-31
Tisdag: sallad med räkor och nudlar
Sallad med räkor och glasnudlar, 4 personer:
300 gram glasnudlar
500 gram räkor, gärna scampi
1 msk fishsauce
1 msk pressad lime
1/2 msk socker
1 romansalladhuvud
grön paprika
2 stjälkar selleri
2 morötter
4 salladslökar
1 näve färsk koriander
Dressing:
1 röd chili
4 msk fishsauce
knappt 1 dl pressad lime
4 msk råsocker
2 msk rapsolja
1. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet.
2. Blanda ihop fishsauce, lime och socker (inte enligt dressinganvisningarna) och marinera räkorna i blandningen i minst 45 minuter.
3. Blanda ihop dressingen.
4. Skölj salladen och grönsakerna. Skiva sedan grönsakerna tunt. Lägg dem (ej salladsbladen) i en stor skål och tillsätt glasnudlarna och dressingen, blanda.
5. Häll bort marinaden och stek räkorna i het olja i ett par minuter.
6. Gör en bädd av salladsblad och fördela grönsakerna och glasnudlarna jämt över tallriken. Toppa med räkorna och färsk koriander.
300 gram glasnudlar
500 gram räkor, gärna scampi
1 msk fishsauce
1 msk pressad lime
1/2 msk socker
1 romansalladhuvud
grön paprika
2 stjälkar selleri
2 morötter
4 salladslökar
1 näve färsk koriander
Dressing:
1 röd chili
4 msk fishsauce
knappt 1 dl pressad lime
4 msk råsocker
2 msk rapsolja
1. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet.
2. Blanda ihop fishsauce, lime och socker (inte enligt dressinganvisningarna) och marinera räkorna i blandningen i minst 45 minuter.
3. Blanda ihop dressingen.
4. Skölj salladen och grönsakerna. Skiva sedan grönsakerna tunt. Lägg dem (ej salladsbladen) i en stor skål och tillsätt glasnudlarna och dressingen, blanda.
5. Häll bort marinaden och stek räkorna i het olja i ett par minuter.
6. Gör en bädd av salladsblad och fördela grönsakerna och glasnudlarna jämt över tallriken. Toppa med räkorna och färsk koriander.
2011-05-29
Måndag: ugnstekt lamm med grönsaker
Ugnstekt lamm med grönsaker, 4 personer:
1-1,5 kg lammbringa
8 potatisar
1 hel vitlök
2 rödlökar
2 morötter
timjan
olivolja
1 dl vin (rött eller vitt)
1. Skär lammbringan i bitar och lägg den i ett ugnsfast form.
2. Klyfta rödlöken. Dela vitlöken i klyftor och behåll skalet på. Tillsätt dem, potatisen och morötterna.
3. Krydda med salt, peppar och timjan. Ringla över lite olja och vänd runt.
4. Tillaga allt i ugnen, 200 grader, i ca 1 timme.
1-1,5 kg lammbringa
8 potatisar
1 hel vitlök
2 rödlökar
2 morötter
timjan
olivolja
1 dl vin (rött eller vitt)
1. Skär lammbringan i bitar och lägg den i ett ugnsfast form.
2. Klyfta rödlöken. Dela vitlöken i klyftor och behåll skalet på. Tillsätt dem, potatisen och morötterna.
3. Krydda med salt, peppar och timjan. Ringla över lite olja och vänd runt.
4. Tillaga allt i ugnen, 200 grader, i ca 1 timme.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)