2010-03-08

Onsdag: revbensspjäll med apelsinsmak, kikärtor, sallad

Jag använder tjocka revbensspjäll men det fungerar även med tunna. Tänk då på att tillagningstiden blir kortare. Jag serverar en stor sallad med kikärtor i som tillbehör.

Revebenspjäll med apelsinsmak, 4 personer:
1 kg tjocka revbensspjäll
2 apelsiner
1-2 msk honung
2 cm riven ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
3 msk soja
lite torkad timjan
peppar
(salt)

1. Börja med att tvätta en apelsin och riva skalet. Pressa sedan saften ur båda apelsinerna. Häll skal och saft i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser (inte köttet) och låt blandningen koka ihop något.
2. Lägg revbensspjällen i en ugnsfast form och pensla med blandningen.
Stek revbensspjällen i 225 grader varm ugn i ca 40 minuter. Köttet ska vara genomstekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar