Jag köper oftast hela kycklingfiléer och skär dem i tunna skivor. Det finns emellertid redan färdiga tunna kycklingfiléer att köpa i många butiker.
Kycklingfiléer med purjolök, 4 personer:
4 kycklingfiléer
1 dl mjöl
3 msk smör
3 msk olivolja
salt
peppar
1/2-1 purjolök
1 1/2 dl sött vin
1. Börja med att skära kycklingfiléerna i tunna skivor.
2. Vänd kycklingen i mjölet.
3. Hetta upp smöret och oljan. Stek kycklingfiléerna, salta och peppra. Håll filéerna varma.
4. Skiva purjolöken och fräs den i smör och olja. Häll på vinet och låt det sjuda ett par minuter. Servera purjolöksskyn med kycklingfiléerna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar