Skogschampinjonsoppa, 4 personer:
2 msk smör
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 kg skogschampinjonsoppa eller skogssvamp
1 msk mjöl
1 liter kyckling- eller svampbuljong
1,5 dl vitt vin
1 dl grädde
salt
peppar
1 näve färsk persilja
1. Hacka lök och vitlök. Skär svampen i bitar. Fräs alltsammans i smöret och oljan.
2. Tillsätt mjölet och rör om. Tillsätt därpå buljongen lite i taget under omrörning så att mjölet inte klumpar sig.
3. Tillsätt svampen och låt koka ihop i ca 15 minuter. Tillsätt timjan.
4. Ta upp några svampar. Mixa resten av soppan slät.
5. Tillsätt vin och grädde och koka upp igen. Tillsätt svampen.
6. Servera varje portion toppad med persilja.
2011-09-01
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar