2011-02-15

Tisdag: lax med spenat- och kikärtssallad

Servera bröd och guacamole till kvällens middag.

Lax med kikärts- och spenatsallad, ingredienser 4 personer:
800 gram laxkotletter
smör att steka i
salt
peppar
1 rödlök
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
cayennepeppar
1 paket färsk spenat
1 burk kikärtor
1 tråg körsbärstomater
1 näve färsk persilja
1 tsk honung
saften av 1 lime eller citron

Guacamole:
2 avocado
1/4 röd lök
2 tomater
saften av 1/2 lime
1 röd chili utan frön
salt
olivolja

1. Börja med att dela avocadon och mosa den med en gaffel. Tillsätt limesaften.
2. Hacka löken så fint som möjligt. Dela tomaterna och ta bort kärnhuset. Skär tomaterna och chilin i små små bitar. Blanda dem och löken med avocadon. Smaka av med salt och lite olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar