Kinesisk biff med grön paprika, 4 personer:
4 matskeda rapsolja
3 cm ingefära
500 gram lövbiff
2 gröna paprikor
2 vitlöksklyftor
(bambuskott)
1 tsk majzenamjöl
2 tsk vatten
1/2 dl grönsaksbuljong
1 msk soja
1 msk sesamolja
1 urkärnad röd chili
2 msk söt sherry
1. Börja med att blanda samman maizena och vatten. Rör sedan ner buljong, soja, sesamolja, chili och sherry.
2. Skala och skiva ingefäran och vitlöken. Skär munsbitar av köttet och paprikan.
3. Hetta upp oljan och fräs ingefära och vitlök i ett par minuter.
4. Tillsätt köttet. Fräs på hög värme under omrörning.
5. Tillsätt paprikan och bamuskotten och fräs ytterligare någon minut.
6. Tillsätt såsen och fräs kort under omrörning. Servera rätten med ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar