2011-01-17

Måndag: falafel med tomatsalsa, sallad och bröd

Till brödet gör jag en röra med keso, lite olivolja, svartpeppar och salt.

Falafel, ingredienser 4 personer:
2 burkar kikärtor à 400 gram
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 näve färsk persilja
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
svartpeppar
2 msk maizena
1 ägg

1. Häll bort vattnet från kikärtorna och skölj dem.
2. Dela löken i mindre bitar. Lägg samtliga ingredienser utom äggen i en bunke och mixa till en slät smet.
3. Vänd ner ägget och forma smeten till runda biffar ca 1 cm höga.
4. Hetta upp oljan och stek biffarna i några minuter på varje sida.
5. Servera med tomatsalsa, en stor sallad och ett gott bröd.

Tomatsalsa:
1 burk hackade tomater
1 liten grön paprika
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
cayennepeppar
1 msk vinäger
1-1 1/2 tsk socker
1/2 tsk salt

1. Finhacka löken och vitlöken. Skär paprikan i små bitar. Fräs lök och paprika i oljan.
2. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar