Fiskgryta med currysmak, 4 personer:
2 krm spiskummin
1/2 tsk svarta senapsfrön
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk torkad koriander
6 curryblad
4 msk rapsolja
4 cm hackad ingefära
1 gul lök
1 grön chili
1 röd chili
1 lök
1 burk hela skalade tomater
1 burk kokosmjölk
2 tsk tamarindpasta
600 gram sej eller annan fast fisk
färsk koriander
1. Börja med att fräsa spiskummin, senapsfrön, gurkmeja, koriander och curryblad i oljan så att smakerna frigörs.
2. Skiva löken och chilin och tillsätt dem och hackad ingerfära. Fräs ytterligare några minuter.
3. Tillsätt kokosmjölk, tomater och tamarindpasta och kanske en nypa socker, smaka! Koka upp och låt koka i ca 10 minuter.
4. Skär fisken i munsbitar och tillsätt dem och låt sjuda tills de är färdigkokta.
5. Serverea fisken med basmatiris och nanbröd.
2011-01-14
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar