2011-01-18

Tisdag: strömming på sicilianskt vis

Det går bra att använda även andra fiskfiléer än strömming till denna rätt.

Strömming på sicilianskt vis, 4 personer:
600 gram rensad strömming
2 schalottenlökar eller 1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 näve färsk persilja
1 dl parmesanost
4 msk russin
2 msk pinjenötter, rostade eller naturella
3 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
2 dl ströbröd
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk socker
1 1/2 dl vatten

1. Finhacka löken och riv vitlöken. Fräs dem kort i lite olivolja och placera sedan lökblandningen i en skål.
2. Tillsätt finhackad persilja, riven parmesan, russin, pinjenötter och cayennepeppar.
3. Blanda salt och ströbröd. Vänd strömmingen i ströbrödet och placera sedan lite av fyllningen på strömmingsfiléens insida. Rulla ihop filéen och lägg den i en ugnsfast form.
4. Rör ihop vinäger, socker och vatten och häll blandningen i den ugnsfasta formen.
5. Tillaga strömmingen i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter. Servera fisken med en grönsallad och kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar