2011-01-12

Onsdag: sheperd's pie, sallad

Sheperd's pie, 4 personer:
500 gram lammfärs (eller köttfärs)
1 liten lök
1 morot
2 dl ärtor eller oliver för en skarpare smak
2 msk worcestersås
2 msk tomatpuré
potatispuré (se recept nedan!)
1 ägg

1. Börja med att fräsa färsen i smöret och oljan.
2. Finhacka löken och riv moroten och tillsätt dem, tomatpuré och worcestersås. Smala av med salt och peppar.
3. Blanda ner ett ägg i potatispuréen.
4. Lägg färsen i en smord form och platta till den. Täck med potatispuré och eventuellt lite riven ost. Tillaga rätten i 225 grader varm ugn i ca 20 minuter. Servera med sallad.

Potatispuré:
10 potatisar
2,5 dl mjölk
2 msk smör
salt
vitpeppar

1. Skala potatisen och skär den i klyftor. Koka den mjuk.
2. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatispress. Tillsätt smör, salt och peppar.
3. Värm mjölken och tillsätt den. Rör runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar