2010-11-15

Måndag: sparrisrisotto, sallad

Ikväll blir det sparrisrisotto. Jag använder fryst sparris som jag låter tina/halvtina först.

Sparrisrisotto, 4 personer:
500 gram sparris
1/2 gul lök
2 msk olivolja
1 liter buljong
1 näve persilja
2 msk smör
salt
peppar
parmesanost

1. Börja med att finhacka löken. Skiva sparrisen och spar knoppen och en bit av skaften.
2. Förväll sparrisknopparna hastigt. Ta vara på vattnet.
3. Fräs löken och den skivade sparrisen i olivoljan.
4. Tillsätt riset och fräs runt under omrörning i 1/2 minut.
5. Tillsätt buljongen lite i taget och rör runt. Risotton är färdig när riset har kvar lite tuggmotstånd och anrättningen är krämig.
6. Avsluta med att tillsätt persilja och parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar