Dagens recept kommer från en engelsk tidning. Jag har ätit blackpepper prawns en gång och tyckte att var supersmarrigt. Nu hoppas jag att detta recept motsvarar mina förväntningar.
Räkor i svartpepparsås med wokade grönsaker, 4 personer:
2 msk kinesisk soja
2 msk kinesiskt matlagningsvin (torr sherry går också bra)
2 msk ostronsås
1,5 tsk socker
2 msk svartpepparkorn
4 msk smör
1 röd chili
2 cm färsk ingefär
4 vitlöksklyftor
800 gram råa räkor
1. Blanda ihop soja, vin, ostronsås och socker.
2. Stöt pepparkornen i en mortel och rosta dem hastigt i en stekpanna. Lägg dem sedan åt sidan.
3. Smält smöret, tillsätt chili, ingefära och vitkök och fräs någon minut.
4. Tillsätt räkorna och fräs hastigt i några minuter. Strö över svartpepparn och rör runt.
5. Avsluta med att tillsätta såsen och koka ihop tills den tjocknat något. Servera räkorna med wokade grönsaker, t ex purjolök, sockerärtor, fänkål, grön paprika och broccoli.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar