2010-11-12

Fredag: räkor i svartpepparsås med wokade grönsaker

Dagens recept kommer från en engelsk tidning. Jag har ätit blackpepper prawns en gång och tyckte att var supersmarrigt. Nu hoppas jag att detta recept motsvarar mina förväntningar.

Räkor i svartpepparsås med wokade grönsaker, 4 personer:
2 msk kinesisk soja
2 msk kinesiskt matlagningsvin (torr sherry går också bra)
2 msk ostronsås
1,5 tsk socker
2 msk svartpepparkorn
4 msk smör
1 röd chili
2 cm färsk ingefär
4 vitlöksklyftor
800 gram råa räkor

1. Blanda ihop soja, vin, ostronsås och socker.
2. Stöt pepparkornen i en mortel och rosta dem hastigt i en stekpanna. Lägg dem sedan åt sidan.
3. Smält smöret, tillsätt chili, ingefära och vitkök och fräs någon minut.
4. Tillsätt räkorna och fräs hastigt i några minuter. Strö över svartpepparn och rör runt.
5. Avsluta med att tillsätta såsen och koka ihop tills den tjocknat något. Servera räkorna med wokade grönsaker, t ex purjolök, sockerärtor, fänkål, grön paprika och broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar