Torsk med tomater, 4 personer:
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
600 gram torskfilé
1 burk hackade tomater (+en nypa socker)
1 näve svarta oliver
1 dl vitt vin
2 sardellfiléer
1 näve persilja
några nypor oregano
1 peperoncino
salt
1. Skala vitlöken och dela varje klyfta i två delar. Fräs dem gyllene i olivoljan i en stekpanna.
2. Skär sardellerna i mindre bitar och tillsätt dem och de övriga ingredienserna utom torsken. Låt koka upp och sjuda lätt någon minut.
3. Skär torskfiléen i portionsbitar och tillsätt den. Täck med ett lock och tillaga fisken i ca 3 minuter på varje sida.
4. Avsluta med att ta bort vitlöksklyftorna och att tillsätta persilja. Servera med pressad potatis och sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar