2010-04-01

Torsdag: kycklingsoppa med nudlar, pannkakor med citron och socker

Om du inte har tid att koka en hel kyckling kan du använda en färdiggrillad kyckling eller kycklingbröst.

Kycklingsoppa med nudlar, 4 personer:
1 kyckling
1 morot
1 lök
1 lagerblad
6 pepperkorn
salt
300 gram champinjoner
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
1 röd chili
2 kaffirlimeblad
2 cm färsk ingefära
2 msk rapsolja
1,2 liter kycklingbuljong
200-300 gram nudlar
färsk koriander

1. Koka kycklingen med morot, lök, lagerblad, pepperkorn och salt. Spara och sila buljongen.
2. Strimla kycklingen.
3. Skiva champinjonerna, hacka vitlöken, ingefäran och chilin samt skiva purjolöken. Fräs dem i oljan. Tillsätt kaffirlimebladen efter några minuter.
4. Tillsätt kycklingen och buljongen. Koka upp. Tillsätt nudlarna och koka några minuter. Servera med lite färsk koriander.

Pannkakor, 4 personer:
2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk socker
1 msk smält smör

1. Vispa upp äggen. Tillsätt hälften av mjölken, salt, socker och mjöl. Vispa till en slät smet.
2. Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret.
3. Stek pannkakorna i lite smör. Servera med citron och socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar