2010-03-31

Onsdag: grillad halloumi med ratatouille

Jag gör ofta en sötsur variant av ratatouille men du kan också välja att utesluta vinägern och sockret.
Utöver ingredienserna i ratatouillen behöver du 2 paket halloumi och 2 paket rucola. Halloumin grillar du i en grillpanna eller steker i en stekpanna tills den fått en gyllene färg.
Servera dagens middag på ett stort fat. Gör en krans av rucolan och placera ratatouillen i mitten toppad med den grillade halloumin.

Ratatouille:
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
1 zucchini
2 stjälkar selleri
1 lök
2 vitlöksklyftor
5 msk olivolja
1 näve oliver
1 burk hela skalade tomater
3 msk vinäger
1,5 msk socker

1. Börja med att skära auberginen i tärningar och fräsa den i olivoljan. Den tar längst tid så tillaga den i ca 5 minuter innan du tillsätter övriga ingredienser skurna i lagom munsbitar. Vänta med tomaten, oliverna, vinägern och sockret.
2. När grönsakerna fått lite färg och börjat mjukna tillsätter du oliver, tomat, vinäger och socker och lägger på ett lock. Låt koka ihop i ca 10 minuter. Grönsaksblandningen är god både varm och kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar