Det här är en fantastiskt god lasagne som min man kommenterade med, "det känns inte alls vegetariskt" första gången jag lagade den. Han vill gärna att jag serverar kallskuret då jag lagar grönsaksrätter. Fast på senare tid (11 års tillvänjning) har jag faktiskt märkt att han saknar kött allt mindre.
Lasagne med grönsaker, 4 personer:
1 lök
1 zucchini
1/2 aubergine
1 paprika
150 gram champinjoner
1 paket färsk spenat (den grövre varianten)
3 msk olivolja
1 burk hackade tomater
1/2 tsk socker
salt
peppar
500 gram lasagneplattor (som inte behöver förkokas)
1 dl riven parmesanost
bechamelsås (se recept nedan)
1. Skölj grönsakerna och skär dem och löken i mindre bitar. Fräs dem mjuka (inte spenaten) lätt i olivoljan. Avsluta med att tillsätta spenaten och fräsa kort.
2. Tillsätt tomaten, lite socker, salt och peppar och låt såsen koka ihop kort.
3. Förbered bechamelsåsen enligt nedan.
4. Lägg ett tunt lager grönsaker och bechamelsås i botten av en ugnsfast form. Lägg några lasagneplattor ovanpå. Uppreppa med grönsaker, riven parmesanost och bechamelsås ett par gånger. Det sista lagret ska bestå av bechamelsås.
5. Tillaga lasagnen i ugnen, 225 grader i ca 25 minuter. Låt den stå något före servering.
Bechamelsås:
Bechamelsås:
4 msk smör
4 msk mjöl
8 dl mjölk
Smält smöret. Tillsätt mjölet och rör runt. Tillsätt mjölken under omrörning. Värm den gärna i micron först. Se till att mjölet inte klumpar sig. Låt bechamelsåsen sjuda under omrörning i ca 4 minuter.
2010-02-09
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ha, ha. Vi skrattar åt din man. På söndag provar vi grönsakslasagnen:) Kalle och Sara
SvaraRadera