Jag serverar bröd och sallad till köttfärsgrottan. I salladen har jag olika salladsblad, fint skuren selleri och vita bönor. Till dressingen använder jag nästan alltid bara olivolja och lite balsamvinäger, ibland också en droppe citron.
Köttfärsgrotta, 4 personer:
1 ägg
1 dl mjölk
2 krm timjan
1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
peppar
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
400 gram köttfärs
1 dl gröna oliver
1/2 dl hackade inlagda soltorkade tomater
1 mozzarella
1. Vispa ihop ägg, mjölk, timjan, ströbröd, salt och peppar.
2. Finhacka löken och vitlöken och fräs den lätt i oljan.
3. Blanda löken med äggblandningen och rör runt. Tillsätt köttfärs, oliver och hackade soltorkade tomater. Forma till en avlång límpa och lägg i en ugnsfast form.
4. Gör en urgröpning i mitten och lägg ner mozzarella skuren i bitar. Täck igen.
5. Baka köttfärsgrottan i 175 grader varm ugn i 45-50 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar