2010-02-11

Fredag: rödspättafiléer med vin, citron och kapris, morotssallad

Rödspätta med kapris, 4 personer:
600-800 gram spättafiléer
1 dl mjöl
salt
peppar
2 msk smör
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
saften av 1/2 citron
2 msk kapris
1 näve färsk persilja

1. Se till att fiskfiléerna är torra. Blanda salt, peppar och mjöl. Vänd fisken i mjölet och stek dem några minuter på var sida i smöret och oljan.
2. Lägg filéerna på ett fat och håll fisken varm.
3. Häll vinet och citronsaften i stekpannan och sjud i några minuter tills vätskan reducerats något. Tillsätt kaprisen och hackad persilja. Häll såsen över fisken och servera.

Morotssallad:
6 morötter
1 stjälk selleri
1 burk stora vita bönor
1 näve persilja
salt
peppar
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
lite citronsaft
salt
peppar

1. Skala och skiva morötterna, (ca 1/2 cm tjocka). Förväll dem i ca 4 minuter eller tills de uppnått önskad konsistens. Jag vill att de ska ha ordentligt tuggmotstånd.
2. Skölj och skiva sellerin tunt tunt.
3. Blanda samtliga ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar