Räkor och zucchini är en utmärkt kombination. Körsbärstomaterna tillför både lite extra sötma och syra. Smakerna gifter sig perfekt.
Ingredienser 4 personer:
500 gram spaghetti
500 gram räkor med skal
1 zucchini
1 färsk röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
1/2 stjälk selleri
1/2 dl vitt vin
1 ask körsbärstomater
1 näve färsk persilja
1. Tina räkorna och skala dem.
2. Koka upp pastavattnet.
3. Finhacka sellerin, skiva eller hacka vitlöken och chilin. Ta bort fröna om du inte vill att det ska bli så starkt. Fräs dem gyllene i olivoljan. Tillsätt vinet och låt det koka in.
4. Skölj och halvera tomaterna, tillsätt dem, räkorna och persiljan och låt det precis bara bli varmt. Servera eventuellt med lite extra olivolja av god kvalitet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar