2009-12-07

Måndag: fyllda paprikor, sallad

Ingredienser, 4 personer:
8 stora paprikor, gärna alla färger
2 msk olivolja
1/2 gul lök
1/2 stjälk selleri
2 msk ströbröd
2 burkar tonfisk à 200 gram
1/2 dl kapris
6 sardellfiléer
1 ägg
1 näve persilja
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj paprikorna och skär av ett lock i stjälkändan. Ta bort kärnhuset. Skär av lite i toppen (helst utan att det blir hål) så att paprikan står stadigt. Placera dem i ett ugnsfast fat med ytterst lite vatten i botten.
3. Vispa upp ägget i en bunke och tillsätt ströbröd, lite salt och peppar.
4. Finhacka löken och sellerin och fräs dem gyllene i olivoljan. Tillsätt sardellerna och fräs kort tills sardellerna löst upp sig.
5. Häll av tonfisken och blanda den med det uppvispade ägget. Tillsätt den frästa löken och sellerin, kapris och persilja. Rör runt ordenligt. Fyll paprikorna med röran.
6. Tillaga dem i ugnen i ca 30 minuter.

Servera paprikorna med sallad.

2 kommentarer:

  1. Hej! Har precis hittat hit och frossar just nu i alla recept- det finns en massa saker som jag vill prova (och det kommer jag att göra):-)
    Det är alltid kul med inspiration till vad man ska äta, så jag- precis som du- oftast är den som lagar middagsmaten.

    Tack,
    Lena C

    SvaraRadera
  2. Hej Lena C! Vad roligt att du tycker om min sida. Som du säkert lagt märke till är många av recepten italienska. Hoppas det ska smaka hälsar Cecilia

    SvaraRadera