Om du inte vill ha tagliatelle passar det också bra med farfalle (pastafjärilar). I Italien är det viktigt att kombinera rätt pastasort till rätt sås. Tagliatelle eller farfalle är säkra kort när det gäller rökt lax. Efter pastan serverar jag en sallad.
Om jag inte använder vispgrädde väljer jag kaffegrädde framför t ex matlagningsgrädde. Kaffegrädden innehåller till skillnad från matlagningsgrädde inte karragenan (förtjockningsmedel).
Tagliatelle med rökt lax, ingredienser 4 personer:
500 gram tagliatelle
200 gram rökt lax
1/2 gul lök
1 stjälk selleri
2 msk olivolja
1 dl gröna ärtor
1 msk tomatpuré
1/2 dl vitt vin
1 1/2 dl kaffegrädde
svart- och vitpeppar
1 näve färsk persilja
1. Koka upp pastavattnet.
2. Finhacka löken och sellerin och fräs dem i olivoljan. Tillsätt tomatpuréen och fräs ytterligare kort.
3. Tillsätt vinet, grädden och ärtorna och låt koka ihop under någon minut.
4. Tillsätt laxen skuren i bitar och peppar. Vänta tills laxen är varm. Blanda sedan såsen med den nykokta pastan och persiljan.
2009-11-23
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar