2011-10-13

Torsdag: morotssoppa

Morotssoppa, 4 personer:
2 msk rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1/2 tsk mald ingefära
1 tsk paprikapulver
cayennepeppar
1 potatis
600 gram morötter
1,4 liter hönsbuljong
1 apelsin
några droppar vitvinsvinäger
peppar
färsk koriander

1. Börja med att skiva lök och vitlök. Fräs det i rapsoljan.
2. Tillsätt spiskummin, koriander, ingefära, paprikapulver och cayennepeppar. Fräs ytterligare någon minut.
3. Skala och skiva potatis och morot. Tillsätt dem och buljongen och koka i ca 15 minuter.
4. Mixa soppan slät och smaka sedan av med pressad apelsinsaft och några droppar vinäger.
5. Servera varje portion toppad med lite färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar