2011-10-12

Onsdag: biff med bambuskott, grön paprika och ostronsås

Börja med att röra ihop marinaden. Strimla sedan köttet och lägg det i marinaden i ca 30 minuter eller längre.

Marinad:
1 nypa salt
1 nypa socker
2 tsk soja
2 tsk sherry
1 tsk potatismjöl
2 msk vatten
2 tsk rapsolja
svartpeppar

Biff med ostronsås, 4 personer:
500 gram lövbiff
rapsolja
1 grön paprika
3 vitlöksklyftor
1 cm ingefära
1/2 purjolök
1 burk bambuskott
1 msk torr sherry

Sås:
1 tsk potatismjöl
1 dl hönsbuljong
3 msk ostronsås

1. Rör ihop såsen och ställ den åt sidan.
2. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och fräs sedan köttet.
3. Tillsätt fint hackad vitlök och ingefära och skuren paprika, fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
4. Tillsätt bambuskotten, skuren purjolök och såsen och fräs runt i någon minut. Servera köttet med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar