2011-09-28

Onsdag: indisk kikärtsgryta

Indisk kikärtsgryta, 4 personer:
1 förpackning färdigkokta kikärtor à 400 gram
4 potatisar
400 gram haricots verts eller bladspenat
1 lök
2 vitlöksklyftor
4 tomater
1/2 rapsolja
röd chilipeppar
1 tsk gurkmeja
1-2 tsk garam masala
1 dl vatten
färsk koriander

1.Skölj kikärtorna och låt dem rinna av.
2. Skala potatisarna och skär dem i munsbitar, skiva löken, finhacka vitlöken och chilin.
3. Värm oljan och fräs lök, vitlök, potatis och bönor. Tillsätt kryddorna efter en stund och fräs ytterligare någon minut.
4. Tillsätt vattnet, kikärtor och tomater skurna i stora munsbitar. Låt koka ihop under lock i ca 5 minuter.
5. Avsluta med att tillsätta färsk koriander. Servera indiskt eller vitt bröd till rätten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar