2011-09-26

Måndag: köttgryta

Köttgryta, ingredienser 4 personer:
600 gram högrev
1 gul lök
2 msk smör
2 msk olivolja
2 msk mjöl
2 msk tomatpuré
1 morot
250 gram färska champinjoner
2 dl ärtor
3 krm timjan eller 1 näve färsk timjan
1 lagerblad
4 dl rött vin
1 dl vatten
eventuellt lite köttfond
1/2- 1 msk honung
salt
peppar

1. Skär köttet i mindre bitar. Bryn bitarna i smöret. Lägg köttet i en gryta och sikta över mjölet.
2. Skölj och dela champinjonerna i munsbitar. Låt dem fräsa i olivoljan tills de börjar få färg. Tillsätt då löken och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt tomatpuréen och rör runt. Lägg över svampen och löken i grytan.
3. Tillsätt morot (skalad och delad i 3), ärtor, timjan, lagerblad, vin, honung och eventuellt lite köttfond. Låt koka under lock i 40 minuter.
4. Servera grytan med kokt potatis och en grön sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar