2011-04-07

Torsdag: löksoppa, fruktsallad

Servera ett gott bröd med t e mortadella eller skinka till soppan.

Löksoppa, 4 personer:
5-6 lökar
2 olivolja
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 liter oxbuljong
1 lagerblad
1 msk timjan
peppar

1. Skiva löken och fräs den gyllene i oljan och smöret. Tillsätt timjan och låta fräsa ytterligare 1/2 minut.
2. Strö över mjölet och rör runt. Tillsätt sedan de övriga ingredienser och låt koka ihop i 15-20 minuter.

Fruktsallad:
1 liter jordgubbar
1 cantaloupemelon
2 bananer
2 citroner
2 apelsiner
socker

1. Skär munsbitar av jordgubbarna, melonen och bananerna.
2. Pressa över citron- och apelsinsaft. Tillsätt socker så att önskvärd sötma erhålls och rör runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar