Servera ett gott bröd med t e mortadella eller skinka till soppan.
Löksoppa, 4 personer:
5-6 lökar
2 olivolja
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 liter oxbuljong
1 lagerblad
1 msk timjan
peppar
1. Skiva löken och fräs den gyllene i oljan och smöret. Tillsätt timjan och låta fräsa ytterligare 1/2 minut.
2. Strö över mjölet och rör runt. Tillsätt sedan de övriga ingredienser och låt koka ihop i 15-20 minuter.
Fruktsallad:
1 liter jordgubbar
1 cantaloupemelon
2 bananer
2 citroner
2 apelsiner
socker
1. Skär munsbitar av jordgubbarna, melonen och bananerna.
2. Pressa över citron- och apelsinsaft. Tillsätt socker så att önskvärd sötma erhålls och rör runt.
2011-04-07
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar