Jambalaya med fisk, 4 personer:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
4 dl långkornigt ris
ca 8 dl vatten eller buljong
1 lagerblad
1 röd paprika
1 grön paprika
2 majskolvar (frysta)
1 burk hela tomater
1 paket frysta kräftstjärtar
500 sej
cajunkrydda (eller lite timjan, oregano, cayennepeppar, paprikapulver)
1 näve färsk persilja
Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök och skär paprikan i lagom stora bitar. Fräs grönsakerna i olivoljan.
2. Tillsätt riset och cajunkryddan. Fräs kort och tillsätt därpå vattnet eller buljongen och lagerbladet.
3. Tillsätt tomaterna, majskolvarna skurna i ca 2 cm tjocka skivor efter ca 10 minuter.
4. Tillsätt fisken efter ytterligare 5 minuter och det återstår ca 5 minuter för riset att bli klart.
5. Avsluta med att tillsätta de tinade kräftstjärtarna och röra runt.
2011-04-12
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar