Helstekt fläskkotlett, 4 personer:
1 kg benfri fläskkotlett i bit
några kvistar färsk rosmarin
5 vitlöksklyftor
10 torkade aprikoser
salt
pepper
smör
olivolja
2 dl vin (rött eller vitt)
1. Börja med att skära ett snitt längs köttet och fyll det med rosmarin och aprikoser. Gör några extra snitt för resterande aprikoser. Bind ihop steken med steksnöre.
2. Salta och peppra steken runt om. Stek den sedan runtom i smör så att köttet får fin färg.
3. Lägg steken i en ugnsfast form med lite olivolja och vin i botten. Stek köttet i 200 grader tills det nått en innertemperatur på 70 grader.
4. Servera köttet i tunna skivor med skyn och potatispuré eller ugnstekt potatis.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar