Servera en sallad före, efter eller till risotton.
Sparrisrisotto, 4 personer:
500 gram sparris
1/2 gul lök
2 msk olivolja
1 liter grönsaksbuljong
1 näve persilja
2 msk smör
4 dl carnaroliris eller annat risottoris
salt
peppar
parmesanost
1. Börja med att finhacka löken. Skiva sparrisen och spar knoppen och en bit av skaften.
2. Förväll sparrisknopparna hastigt. Ta vara på vattnet.
3. Fräs löken och den skivade sparrisen i olivoljan.
4. Tillsätt riset och fräs runt under omrörning i 1/2 minut.
5. Tillsätt buljongen lite i taget och rör runt. Risotton är färdig när riset har kvar lite tuggmotstånd och anrättningen är krämig.
6. Avsluta med att tillsätt persilja och parmesanost.
2011-04-18
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Fattas det inte lite ris i receptet :-)?
SvaraRaderaTack Claes! Du har helt rätt hälsar Cecilia
SvaraRadera