Ligurisk bläckfiskgryta, 4 personer:
500 gram bläckfisk, ringar eller filéer som skärs i bitar
4 msk olivolja
1 zucchini
1 röd paprika
1 mindra gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stjälk bladselleri
1 burk hackade tomater
2 dl vin
2 dl fiskbuljong
1 tsk socker
salt och peppar
rikligt med färsk persilja både till tillagning och dekoration
Till couscousen:
4 dl couscous
1/2 purjolök
1/2 riven morot
1. Hetta upp hälften av oljan och stek bläckfiskbitarna. Lägg dem sedan åt sidan.
2. Hacka löken, vitlöken och sellerin. Skär zucchinin och paprikan och fräs dem i resten av oljan.
3. Tillsätt bläckfisken, tomat, socker, salt, peppar, vin, buljong och persilja. Låt koka ihop i ca 15 minuter. Avsluta med att tillsätt färsk persilja.
4. Finhacka purjolöken och riv moroten. Fräs i lite olivolja. Tillaga couscousen enligt anvisningarna på paketet och blanda sedan med purjolöken och moroten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar