2010-11-03

Onsdag: risnudlar med grönsaker

Risnudlar med grönsaker, 4 personer:
1/2 dl rapsolja
200 gram shiitakesvamp eller champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 mangold
4 salladslökar
1 näve cashewnötter
300 gram risnudlar
2 msk kecap manis (indonesisk söt sojasås)

1. Börja med att skiva svampen och vitlöken. Strimla morötterna, mangolden. Skilja på den gröna delen och den vita.
2. Hetta upp olivoljan och tillaga under tiden risnudlarna enligt anvisningarna på paketet.
3. Börja med att fräsa svampen för att kort därpå tillsätta vitlök, morötter och den vita delen av mangolden. Fräs under omrörning i 3-4 minuter. Tillsätt sedan den gröna delen av mangolden och fräs ytterligare i ca 5 minuter under omrörning. Grönsakerna ska vara krispiga.
4. Tillsätt 2 msk kecap manis och rör runt.
5. Avsluta med att tillsätta cashewnötter, salladslök och nudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar