2010-11-23

Onsdag: biff med pepparrotssmör, klyftpotatis, tomatsallad

Biff med persiljestekt potatis, 4 personer:
800 gram ryggbiff
svartpeppar
vitpeppar
salt
smör
rapsolja
10 potatisar

1. Börja med peppra köttet och salta köttet runt om. Stek det sedan så att det får en fin yta. Placera därpå köttet med en termometer i ugnen, 125 grader. Köttet är rosa vid 65 grader. Det tar ca 45 minuter att uppnå den temperaturen.
2. Tvätta potatisen och skiva den tunnt. Stek den sedan under lock i hälften rapsolja hälften smör.

Pepparrotssmör:
60 gram smör
2 msk olivolja
pepparrot efter smak
några droppar pressad citron

Tomatsallad
8 söta tomater
1/2-1 röd lök
1 näve hackad persilja
olivolja
balsamvinäger
salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar