2010-11-26

Fredag: räksallad, zucchinisoppa

Räksallad, 4 personer:
2 paket provencalsk salladsblandning
600 gram räkor
2 avocado
2 grapefrukt
1 röd lök
1 fänkål

1. Fördela salladen på 4 tallrikar.
2. Filéa grapefrukten och skiva rödlöken och fänkålen tunt tunt.
3. Skiva avocadon.
3. Servera salladen med olivolja, peppar och pressad citron och/eller balsamvinäger samt ett gott bröd.

Zucchinisoppa, 4 personer:
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
500 gram zucchini
3 potatisar
1 näve persilja
1,2 liter höns- eller grönsaksbuljong

1. Hacka löken och vitlöken och fräs dem i olivoljan.
2. Skölj och skiva zucchinin. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Tillsätt dem och fräs ytterligare kort.
3. Tillsätt buljongen och persiljan och koka i ca 15 minuter. Mixa soppan slät.
4. Servera varje portion med lite tomattopping, ringlad olivolja och parmesanost samt ett gott bröd till.

Tomatröra:
6 tomater
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
lite färsk hackad persilja
salt

1. Dela tomaterna och ta bort kärnhuset. Skär den sedan i små bitar och lägg i en skål.
2. Tillsätt balsamvinäger, olivolja och persilja. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar