2010-09-15

Onsdag: pasta med broccoli på sicilianskt vis

För den som vill ha lite extra sälta passar det också bra med knaperstekt bacon till. Det ersätter då pinjenötterna.

Pasta med broccoli, 4 personer:
500 gram gnocchi eller annan kort pasta
500 gram broccoli
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 näve russin, helst sultanrussin
1-2 peperoncino (eller cayennepeppar)
1/2 dl vitt vin eller vatten
1 näve rostade pinjenötter
rikligt med parmesanost

1. Skölj broccolin och dela den i mindre bitar. Använd också den finare delen av skaftet. Skär det i små bitar. Finhacka vitlöken och fräs den och skaftbitarna i olivoljan på svag värme i några minuter.
2. Tillsätt resten av broccolin, russin, peperoncino och vin eller vatten. Sätt på ett lock och tillaga i ytterligare ca 15 minuter eller tills broccolin mjuknat.
3. Rosta pinjenötterna i en stekpanna.
4. Koka pastan och blanda med broccolin och pinjenötterna. Toppa varje portion med rikligt med parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar