Morotssoppa ingredienser 4 personer:
1 kg morötter
1 gul lök
1 liter grönsaksbuljong
1 liten burk kokosmjölk (165 ml)
saft och skal av 1 lime
1 tsk salt
svartpeppar
Topping:
1 påse färsk spenat
1 paket fetaost
200 gram kokt eller rökt skinka
1. Skala och skiva morötterna och löken. Lägg grönsakerna i en kastrull och tillsätt buljongen. Koka upp.
2. Koka till morötterna är mjuka, ca 10 minuter. Mixa morötterna i buljongen.
3. Tillsätt kokosmjölk, skal och saft av lime och salt och peppar. Värm soppan!
4. Servera varje portion soppa toppad med färsk spenat, smulad fetaost och skinka riven i bitar.
Focaccia:
1/2 paket jäst
2,5 dl vatten
1/2 tsk salt
1 tsk olivolja
5-6 dl vetemjöl
rosmarin
lök
flingsalt
svarta oliver
1. Lös upp jästen i lite ljummet vatten. Tillsätt sedan resten av vattnet (ljummet), salt, olivolja och mjöl. Rör ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Baka ut degen och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Skiva under tiden löken och lägg den i lite olja. Då bränns den inte.
3. Tillsätt rosmarin, svarta oliver, lök och flingsalt. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar