Fiskgryta, 4 personer:
600 gram torsk eller sej
6 potatisar
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
2 msk olivolja
2 krm oregano
1 burk hela tomater
1/2 tsk socker
8 sardellfiléer
1 näve svarta oliver
1 näve färsk persilja
1 dl vitt vin
1 citron
cayennepeppar
1. Skala potatisen och moroten och skär dem i tunna skivor. Fräs dem i olivoljan i några minuter.
2. Skiva löken, vitlöken och fänkålen. Tillsätt dem, oliver, sardeller och oregano och fräs ytterligare kort.
3. Tillsätt tomater, socker, persilja, vitt vin och saften av 1/2 pressad citron. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter.
4. Tillsätt fisken och låt den sjuda i ca 5 minuter. Servera med bröd.
2010-04-07
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar