2010-04-21

Onsdag: risotto med rosésallad, sallad med päron och mozzarella

Risotto med rosésallad, ingredienser 4 personer:
200 gram rosésallad
1/2 gul lök
2 msk olivolja
2 dl rött vin
7-8 dl grönsaksbuljong
4 dl carnaroliris (eller annat risottoris)
1 msk smör
parmesanost

1. Skölj salladen och strimla den. Finhacka löken. Fräs salladen och löken i olivoljan.
2. Tillsätt riset och låt fräsa en halvminut under omrörning.
3. Tillsätt vinet och lite buljong.Låt koka upp. Rör och tillsätt buljong vartefter den kokar in. Risotton är färdig efter 18 minuter. Då ska buljongen ha kokat in, risgryna fortfarande ha kvar lite tuggmotstånd och risotton vara krämig.
4. Tillsätt smör och parmesanost.

Till kvällens sallad använder jag olika sallatstyper, 2 mozzarella och 2 päron. Jag skivar päronen tunt och tillsätter dem och mozzarella och avslutar med att peppra och ringla över lite olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar