2010-04-19

Måndag: bucatini all'amatriciana, sallad

Bucatini är en tjock spaghetti med hål i mitten. Det går i och för sig bra att använda spaghetti men det blir en särskilt härlig känsla med den tjocka pastan.

Bucatini all'amatriciana, 4 personer:
500 gram bucatini
150 gram sidfläsk
2 msk olivolja
1/2 gul lök
1 peperoncino (kan ersättas med cayennepeppar)
1 burk hela skalade tomater
1 nypa socker
pecorinoost (kan ersättas med parmesanost)

1. Börja med att skära sidfläsket i små tärningar. Fräs dem i olivoljan.
2. Dela löken i 4 delar och skiva den tunt. Tillsätt den och peperoncinon och fräs ytterligare ett litet tag.
3. Tillsätt tomaterna och en nypa socker och låt såsen koka ihop i ca 10 minuter.
4. Koka bucatinin enligt anvisningarna på paketet och blanda såsen och pastan. Avsluta med att vända ner lite riven pecorinoost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar