2010-01-20

Onsdag: bakad potatis med chili con carne, sallad

I England serveras ofta bakad potatis med chili con carne. Det har inspirerat mig till dagens middag. Jag använder hellre stora vanliga potatisar än bakpotatisar. De är ofta onödigt dyra och framförallt tycker jag inte att de är lika goda.

Ingredienser, 4 personer:
8-10 stora potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 grön chili
400 gram köttfärs
3 msk rapsolja
2 krm spiskummin
1 tsk oregano
(2 msk chipotlesås)
1 dl vatten
1 burk hackade tomater
1 tsk socker
1 lagerblad
1 burk vita eller svarta bönor
gräddfil
riven ost
1 lime
färsk koriander

1. Skölj potatisen och stick några hål i den. Baka den sedan i 225 grader varm ugn i ca 50 minuter.
2. Finhacka löken, vitlöken och chilin. Ta bort fröna om du inte vill att det ska bli så starkt.
3. Fräs löken och köttfärsen i oljan.
4. Tillsätt spiskummin, oregano, chipotlesås, vatten, tomat, socker och lagerblad. Låt koka ihop under lock i ca 15 minuter.
5. Tillsätt bönorna och rör försiktigt så att bönorna inte mosas.
6. Servera varje potatis med chilin. Ställ fram gräddfil, riven ost, limeklyftor och färsk koriander som tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar