Ikväll lagar jag en fiskgryta med kokosmjölk med thailändska smaker. Den går riktigt fort att svänga ihop. Jag har allt hemma, en hel del i frysen. Jag köper gärna stora förpackningar av kaffirlimeblad, citrongräs och koriander med rötterna kvar i någon asiatisk butik. De går sedan utmärkt att frysa in.
Fiskgryta, ingredienser 4 personer:
400 gram sej eller torsk
1 röd chili
250 gram haricots verts
2 cm ingefära
4 kaffirlimeblad
2 stjälkar citrongräs
1 tsk honung
4 tsk fisksås
1 burk kokosmjölk (äkta vara, inte utblandad!)
1 lime
4 salladslökar eller 1 purjolök
färsk koriander
1. Lägg chilin i en wok eller kastrull och rosta den lite lätt. Ta sedan upp den och skiva den med eller utan fröna beroende på hur starkt du vill ha det.
2. Banka på citrongräset, lägg det, kaffirlimebladen, skalad och skivad ingefära, haricots verts, kokoksmjölk, honung och fisksås i en wok eller kastrull. Hetta upp och låt sjuda några minuter.
3. Tillsätt fisken och sjud tills den är färdig, 3-4 minuter. Smaka av med saften från limen.
4. Garnera med fint skuren salladslök eller purjolök och färsk koriander. Servera med ris.
2009-11-17
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar