Risotto med rosésallad blir lite besk i smaken. Jag använder oftast just rosésallad eftersom det är svårt att hitta radicchio trevigiano, men ibland går det. Välj då det alternativet! Det är en röd och vit sallad med tunna lite vridna blad. Det finns också en variant som ser ut som röd endive. Den smakar också gott.
Risotto med rosésallad, ingredienser 4 personer:
200 gram rosésallad
1/2 gul lök
2 msk olivolja
2 dl rött vin
7-8 dl grönsaksbuljong
4 dl carnaroliris (eller annat risottoris)
1 msk smör
parmesanost
1. Skölj salladen och strimla den. Finhacka löken. Fräs salladen och löken i olivoljan.
2. Tillsätt riset och låt fräsa en halvminut under omrörning.
3. Tillsätt vinet och lite buljong.Låt koka upp. Rör och tillsätt buljong vartefter den kokar in. Risotton är färdig efter 18 minuter. Då ska buljongen ha kokat in, risgryna fortfarande ha kvar lite tuggmotstånd och risotton vara krämig.
4. Tillsätt smör och parmesanost.
Provencalska tomater:
8 tomater
1 vitlöksklyfta
1 näve färsk persilja
1/2 tsk timjan
2 msk ströbröd
4 msk olivolja
salt
peppar
1. Skölj och skiva tomaterna.
2. Häll lite av olivoljan i botten av en ugnsfast form. Lägg tomatskivorna i formen. Tillsätt ströbrödet, jämt fördelat.
3. Finhacka vitlöken och tillsätt den, persilja, timjan, salt och peppar. Ringla över olivoljan.
4. Tillaga tomaterna i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar