2011-12-19

Måndag: potatis- och köttfärsgratäng

Potatis- och köttfärsgratäng, 4 personer:
400 gram köttfärs
8 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk hackade tomater+1 tsk socker
1 näve färsk persilja
1 näve färsk basilika

2 dl vatten
1 dl riven ost
2 dl kaffegrädde
salt
peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka löken och vitköken och fräs den och köttfärsen. Tillsätt tomat, socker och vatten. Salta och peppra. Koka ihop i ca 15 minuter.
3. Skala och skiva potatisen tunt.
4. Smörj en ugnsfast form och varva potatis, kryddor och köttfärs i ett par lager.
5. Häll över grädden och toppa med riven ost.
6. Tillaga rätten i ca 45 minuter. Servera med sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar