2011-10-04

Tisdag: fiskpinnar med kokt potatis och remouladsås

Fiskpinnar, 4 personer:
600 gram djupfryst torskfilé
2 uppvispade ägg
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
100 g smör

1. Skär fisken i fiskpinnestorlek. Doppa bitarna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i ströbrödet.
2. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek bitarna på svag värme i ca 3 minuter på var sida.
3. Servera fiskpinnarna med kokt potatis, sallad och remouladsås.

Remouladsås:
2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk curry
1 finhackat äpple
1 finhackad saltgurka
1 msk kapris
lite pressad citron

1. Blanda majonäs, senap och curry.
2. Finhacka äpple och saltgurka samt tillsätt dem och kaprisen.
3. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar